full screen background image

Bani pentru bunăstarea porcinelor şi păsărilor

gaini     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că, până pe 30 iunie 2014, pot fi depuse cererile de ajutor în cadrul Măsurii 2.1.5 „Plăţi privind bunăstarea porcinelor” şi „Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor”.

Potrivit legislaţie europene, transpusă în cea românească, acestea vor fi acordate fermierilor care îşi vor asumă, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim 5 ani, începând cu data de 1 iulie 2014.

Eugen Mogoş, directorul executiv al APIA Suceava, precizează că beneficiarii Măsurii 2.1.5 se pot prezenta la Centrul Judeţean din Suceava, cu o singură cerere de ajutor, obiectul făcându-l exploataţiile cu cod ANSVSA.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai-30 iunie 2014 eligibile sunt fermele noi care nu au mai avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru „pachetul porcine” şi, respectiv, până pe 18 ianuarie 2013, în cazul „pachetului păsări”.

Beneficiarii plăţilor în favoarea bunăstării porcinelor sunt exploataţiile comerciale autorizate sanitar-veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului, care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor.

Beneficiarii plăţilor în favoarea bunăstării păsărilor sunt exploataţiile autorizate sanitar-veterinar care au depus cereri de ajutor şi îşi asumă, de bună voie, aceleaşi angajamente.
Cererea de ajutor poate fi completată pe hârtie sau on-line de către beneficiar, individual, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

Aceasta va fi însoţită, obligatoriu, de copii după certificat unic de înregistrarea, act de identitate, autorizaţiei sanitar-veterinară şi schiţa adăposturilor din exploataţie.

De asemenea, vor fi prezentate, programul de iluminat vară/iarnă, în funcţie de tehnologia de creştere; copia după notificarea privind densitatea de animale practicată; graficele estimate anuale de populare şi livrare; mişcarea anuală a efectivelor; document coordonate bancare; împuternicire şi copii după actul de identitate ale împuternicitului, precum şi copia declaraţiei pe suprafaţă, acolo unde este cazul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar