full screen background image

Proiectul de reabilitare a campusului de la LPS Suceava, respins

lps sv     Proiectul privind reabilitarea, cu fonduri europene, a campusului de la Liceul cu Program Sportiv Suceava a fost respins de Agenţia de Dezvoltare Nord Est.

Primarul Ion Lungu a declarat, astăzi, că primăria şi Consiliul Local au făcut toate demersurile necesare, dar că documentaţia a fost întocmită de cei de la unitatea şcolară.

Lungu: “Din motivele ADRNE de respingere a proiectului, citez: nu este verificat stadiul fizic general al lucrărilor executate; nu a fost depusă expertiza tehnică în baza căreia a fost realizat proiectul tehnic; nu au fost depuse devize analitice aferente restului de executat, centralizat în centralizatoare de cheltuieli pe categorii de lucrări; graficul fizic de realizare a investiţiei nu este semnat şi ştampilat de proiectant; cererea de finanţare a fost depusă înainte de acordul Consiliului Local ş.a.m.d. Noi lucrăm cu “materialul clientului”, strategii au fost cei de la LPS, au angajat un consultant, o firmă din Iaşi. Consiliul Local şi-a dat acordul pentru proiect, dar documentaţiile erau deja făcute.”

Valoarea totală a proiectului este de 20 de milioane de lei, din care contribuţia administraţiei locale se ridică de aproape 500.000 de lei.

Lungu a precizat că respectivul campus are stadiu fizic de executare de 48 % şi valoarea achitată de 38 %.

Pentru alte investiţii asemănătoare – la Colegiile “Ştefan cel Mare” şi “Petru Rareş” – nu s-a primit încă răspuns de la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est.

Toate aceste lucrări au debutat în anul 2007, cu fonduri alocate de la bugetul de stat, însă au fost întrerupte, din cauza lipsei de finanţare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar