full screen background image

Ucraina și-a închis temporar granița cu Crimeea și Sevastopol

ukr     Autoritățile ucrainene au decis luni închiderea temporară a 27 de puncte de control și de trecere a frontierei de stat cu Crimeea și Sevastopol, anexate la mijlocul lunii martie la Federația Rusă, potrivit site-ului oficial al guvernului de la Kiev, citat de RIA Novosti.

‘Ministerul de Externe a fost însărcinat să aducă la cunoștința misiunilor diplomatice străine în Ucraina, precum și reprezentanțelor diplomatice și consulare ale Ucrainei închiderea temporară a punctelor de control și de trecere’, se menționează în comunicatul executivului ucrainean.

Anterior, Kievul, după schimbarea puterii și anexarea Crimeii la Rusia, a interzis intrarea pe teritoriul său a cetățenilor ruși de sex masculin.

Președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat duminică, într-un interviu televizat, că practic conducerea Rusiei a declanșat un război pe teritoriul Ucrainei. Revoltele în regiuni sunt orchestrate de provocatori, printre care se numără și localnici. Dar toate acțiunile lor sunt coordonate dintr-un singur centru și acesta este situat pe teritoriul Rusiei, a afirmat Turcinov, citat de publicația electronică ucraineană Last24.info.

comments

comments




Leave a Reply

avatar