full screen background image

Spitalul Judeţean şi Spitalul Bethesda, verificate de Casa de Asigurări de Sănătate

medic de familie     În conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii şi Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în perioada 5 – 30 mai 2014, două echipe mixte, formate din câte doi reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Suceava şi un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, vor efectua acţiuni de control la două spitale din judeţ – Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi Spitalul Bethesda.

Perioada verificată este trimestrul I din acest an.

Tematica acţiunii de control consta în verificarea modului de respectare a criteriilor de internare pentru pacienţii internaţi în regim de spitalizare continuă sau de zi, pentru care au fost raportate şi decontate servicii medicale, în baza contractelor încheiate cu CAS Suceava.

Se va verifica şi modul de întocmire şi completare a foilor de observaţie clinică generală, respectiv a foilor de spitalizare de zi, conform prevederilor legale, precum şi întocmirea şi eliberarea decontului de cheltuieli eliberat pacienţilor la externare.

Echipele vor controla, deasemenea, întocmirea, respectarea şi raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile.

Rapoartele de control, aprobate de preşedinţii directori generali ai caselor de asigurari de sănătate, până la data de 6 iunie a.c., vor fi transmise Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă din CNAS şi direcţiilor de sănătate publică judeţene.

La nivelul Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă din CNAS se va întocmi, până la data de 16 iunie a.c., sinteza rapoartelor de control care va fi înaintată spre aprobare Preşedintelui CNAS şi Ministrului Sănătăţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar