full screen background image

Peste 100.000 de litri de apă minerală au fost retraşi din magazine

apa minerala     Peste 100.000 de litri de apă minerală au fost retraşi din magazine de inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Apa provenea dintr-un izvor neomologat. Inspectorii au controlat magazinele după ce un client a depus o plângere. Nu se ştie încă dacă apa era sau nu periculoasă pentru sănătatea celor care au băut-o.

Conform ANPC, este vorba de un sortiment de apă propriu al unui lanț de supermagazine, despre care se suținea că provine de la sursa F4 Roșu, din județul Suceava.

ANPC a luat legătura cu Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), care a precizat că nu furnizează apă minerală spre îmbuteliere de la sursa respectivă

„Un consumator a reclamat că într-un lanţ de magazine se comercializează apă minerală naturală. Sursa, în urma controalelor şi se vede şi pe etichetă, este F4 Roşu. În urma adresei făcute către Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale pentru a verifica această sursă, răspunsul pe care ni l-au dat ei spune aşa: Sursa F4 Roşu nu este înregistrată rezervă sau resursă de apă minerală, iar Societatea Naţională a Apelor Minerale care are în concesiune acest izvor, această sursă, ne-a transmis că nu furnizează apă minerală pentru îmbuteliere din acest foraj.

Tot ANRM, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale, articolul 6 spune: pe teritoriul României pot fi comercializate, sub denumirea de ape minerale naturale numai apele recunoscute de ANRM sau de către autoritatea competentă dintr-un stat membru al Uniunii Europene”, a declarat, luni, Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

comments

comments
Leave a Reply

avatar