full screen background image

Partenerii din Schwaben, vizită în judeţul Suceava

nechifor 0801     O delegaţie a Regiunii Schwaben, din landul german Bavaria, va face, săptămâna viitoare, o vizită în judeţul Suceava, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

Întâlnirea vine pe fondul aniversării a 17 ani de colaborare dintre cele două părţi, delegaţia fiind condusă de către preşedintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reikart,

“Am stabilit un program comun prin care să evaluăm să evaluăm proiectele desfăşurate din 1997 până în prezent. Există foarte multe aspecte care trebuie discutate, evaluate, însă, evident, negândim şi la elemente pentru viitor, pentru că această colaborarea cu Regiunea Schwaben din Germania este cea mai fructuoasă pentru Consiliul Judeţean Suceava”, a arătat şeful administraţiei judeţene sucevene.
Nechifor precizează că, în urma discuţiilor purtate cu omologul Jurgen Reikart, primarii suceveni vor face, în această vară, o vizită de documentare în Regiunea Schwaben.

Cu această ocazie – opinează preşedintele Consiliului Judeţean Suceava -, aleşii locali  din judeţ vor face cunoştinţă cu primari din regiunea bavareză.

Astfel, pe lângă protocolul de colaborare care funcţionează între Consiliul Judeţean şi Consiliul Regional Schwaben, urmează “a se merge mai jos, pe nivel administrativ” şi a fi semnate acorduri de colaborare şi între unităţi administrativ-teritoriale de rang inferior, “astfel încât să se profite de experienţa existentă şi de o parte şi de cealaltă”.

“Vor putea fi identificate proiecte desfăşurate în comunităţile din sudul Germaniei, şi sper, din tot sufletul, să putem încheia şi demersurile pentru a încheia acele parteneriate locale directe dintre administraţiile publice locale, de nivel comună oraş sau municipiu. Este esenţial acest lucru, întrucât în scurt timp, va începe noul cadru de finanţare europeană multianuală 2014-2020, existând deja foarte multe variante prin care pot fi scrise şi depuse proiecte care să aibă, ca suport de expertiză, şi parteneri de dimensiune similară, localizaţi altundeva decât în România”, a spus Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar