full screen background image

Guvernul modifică Legea educaţiei

elevi-clasa-scriu     Guvernul a decis să modifice prin ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de miercuri, Legea educaţiei, conform solicitării Curţii Constituţionale (CC), astfel încât examenul de titularizare să poată avea loc pentru un număr total de 3.242 profesori.

“Avem o ordonanţă de urgenţă, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, în aşa fel încât 3.242 de profesori să poată să dea examenele de titularizare, altfel nu puteau. Prin ordonanţa de astăzi, să le transmitem oamenilor să stea liniştiţi, că au voie”, a anunţat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern, în faţa presei.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a precizat, la rândul său, că procedura de titularizare era în desfăşurare, dar prin decizia 106/2014, publicată în Monitorul Oficial în 3 aprilie, Curtea Constituţională a solicitat clarificarea articolului 253 din Legea educaţiei.

Scopul ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvern este clarificarea articolului, conform solicitării Curţii, astfel încât să nu fie blocată procedura de titulrazare, a spus Pricopie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar