full screen background image

Ulei de răcire sustras din transformatorul care alimenta o balastieră, la Bursuceni

transformator electric     Hoţii au furat uleiul de răcire dintr-un transformator care alimenta o balastieră din Bursuceni. Din fericire, spre deosebire de alte cazuri recente, furtul nu a afectat consumatorii casnici din zonă.

Miercuri, la ora 14.30, agenţii Postului de poliție Verești au fost sesizați de un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Botoșani, despre faptul că din transformatorul de curent electric aparținând balastierei Bursuceni, a fost sustras uleiul electroizolant.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că transformatorul este proprietatea societății, care este asigurată cu pază de o firmă din județul Botoșani.

În noaptea de 01/02 aprilie, autori necunoscuți au demontat transformatorul, fiind distruse unele componente electrice ale acestuia, și au sustras uleiul electroizolant ce asigură răcirea conductorilor.

Nu au fost afectate locuințe ca urmare a distrugerii și sustragerii uleiului din transformator, întrucât acesta alimentează doar balastiera, iar în momentul comiterii faptei acesta nu era sub tensiune.

Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere și furt calificat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar