full screen background image

Data de 2 mai, declarată zi liberă

guvern ponta     Agenda şedinţei de guvern include hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă, a anunţat premierul Ponta, în şedinţa de Guvern.

„Cred că astăzi este şi hotărârea cu ziua de 2 mai, care va fi liberă. Sper ca predicţiile extrem de optimiste din partea industriei de turism să se adeverească şi să facă venituri mari, să plătească taxe la buget. Dacă fac venituri mari – mă rog, cu taxele la turism, mai puţin, dar măcar venituri să facă şi să se dovedească că ziua aceea de 2 mai, liberă, are un efect pozitiv în zona de turism”, a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Proiectul hotărârii de guvern prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă a fost inclus pe lista actelor normative pregătite să fie aprobate în şedinţa de miercuri a Executivului.

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii – 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi.

Cele două organizaţii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi naţională liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată în cursul lunii mai.

comments

comments




Leave a Reply

avatar