full screen background image

Cadre înaintate în grad, de Ziua Jandarmeriei Române

ziuaj 1     Jandarmeria Română sărbătoreşte joi, 3 aprilie, 164 de ani de când a fost semnat actul de înfiinţare al instituţiei de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.

Miercuri, 2 aprili, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii, în cadrul căreia a fost prezentat mesajul de felicitare primit din partea inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Cu această ocazie, 8 cadre militare au fost recompensate de conducerea M.A.I. şi I.G.J.R. pentru modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu.

Şapte cadre au fost înaintate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

– un ofiţer de la gradul de locotenent colonel la gradul de colonel – lt.col. Şveduneac Iulian, ofiţer specialist consilier juridic;

– 6 subofiţeri de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major – plt. Pauliuc Adrian (Detaşamentul de Intervenţie Suceava); plt. Rumega Paul (Detaşamentul 2 Jandarmi Suceava); plt. Ungurean Valentin (Grupa de Ordine Publică Gura Humorului); plt. Frăţiman Florin (Postul Montan Vatra Dornei); plt. Pîrghie Ionel (Grupa de Ordine Publică Rădăuţi); plt. Mitici Marius (Grupa de Ordine Publică Fălticeni).

De asemenea, plt. Horga Liviu, din cadrul Grupei de Ordine Publică Câmpulung Moldovenesc, a fost recompensat cu “mulţumiri”.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea cadrelor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul inspectoratului se desfăşoară o serie de activităţi specifice.

În săptămâna precedentă, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport a judeţului Suceava, s-a desfăşurat competiţia sportivă „Cupa Jandarmeriei”, activitate în cadrul căreia jandarmii din cadrul subunităţilor inspectoratului au participat la concursuri de atletism, tenis de masă, şah, tir şi minifotbal.

Joi, 3 aprilie, ca în fiecare an, se va desfăşura Cupa Presei la Tir în Poligonul Mihoveni.

Duminică, 6 aprilie, începând cu ora 13.00, detaşamentul de intervenţie al inspectoratului va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

Joi, 10 aprilie, având în vedere şi Programul „Şcoala Altfel”, la sediul inspectoratului, situat pe strada Traian Vuia nr. 7 bis, se va organiza Ziua Porţilor Deschise, inspectoratul urmând să primească vizita copiilor de la mai multe instituţii de învăţământ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar