full screen background image

Oşean: Plângerile localnicilor din Slobozia, în privinţa poluării de la fabrica de cauciucuri, sunt nejustificate

Vasile Osean     Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, Vasile Oşean, spune că plângerile localnicilor din Slobozia, în privinţa poluării de la fabrica de cauciucuri, sunt nejustificate.

Vasile Oşean a declarat, astăzi, în exclusivitate la emisiunea “Dimineţi Animate”, difuzată la Radio VIVA FM, că, în momentul de faţă, conducerea fabricii a sistat temporar activitatea de reşapare a cauciucurilor, pentru a se pune la punct cu normele de mediu.

Acesta a dorit să îi liniştească pe localnici, subliniind că administratorii fabricii caută, în acest moment, cea mai bună soluţie de filtrare a gazelor poluante.

Oşean a declarat că a fost prezent peronal la faţa locului, pentru a verifică măsurătorile de poluare, şi că “există încercări reale, care costă mulţi bani, pentru a pune la punct sistemul de filtrare al gazelor”.

“În acest moment, administratorii nu mai folosesc pudretă de cauciuc în loc de peleţi, până când nu au garanţia clară a purificării corecte a gazelor care ies pe coş”, a mai spus Oşean.

comments

comments




Leave a Reply

avatar