full screen background image

Crimeea a fost alipită Rusiei

crimeea     Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un acord privind alipirea Crimeei la Rusia. Crimeea a fost şi rămâne în sufletul ruşilor o parte integrantă a Rusiei, a declarat marţi preşedintele rus.

Situaţia din Kosovo este similară celei din Crimeea, a declarat Putin, citat de Russia Today, în pagina electronică. Noi nu vrem scindarea Ucrainei, a declarat preşedintele rus.

Semnarea a avut loc după un discurs al preşedintelui la Kremlin, în faţa celor două Camere ale Parlamentului, a guvernatorilor şi membrilor Guvernului rus. Discursul a fost marcat de accente de patriotism şi un ton puternic antioccidental.

“Propun Adunării Federale (cele două Camere ale Parlamentului rus) să adopte o lege pentru a include în Federaţia Rusă doi noi subiecţi, Crimeea şi oraşul Sevastopol”, a declarat Putin.

“În sufletul şi conştiinţa acestor oameni, Crimeea a fost şi rămâne o parte integrantă a Rusiei”, a declarat preşedintele rus, la două zile după referendumul organizat în peninsula din sudul Ucrainei, care a votat în favoarea alipirii la Rusia.

“Să nu îi credeţi pe cei care vă sperie pe tema Rusiei, care vă spun că după Crimeea, vor urma alte regiuni”, a declarat Putin, adresându-se ucrainenilor. “Noi nu vrem scindarea Ucrainei, nu avem nevoie de acest lucru”, a adăugat el.

comments

comments




Leave a Reply

avatar