full screen background image

Nouă agenţi de ocupare a forţei de muncă, înregistraţi la ITM Suceava

ITM     Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a avut, în intervalul ianuarie-decembrie 2013, 29 de acţiuni de verificare a modului în care angajatorii respectă prevederile privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, anunţă inspectorul şef, Romeo Butnariu.

Şeful instituţiei sucevene precizează că, în prezent, în baza art. 8 lit. e din Legea nr. 156/2000, la ITM sunt luaţi în evidenţă 9 agenţi de ocupare a forţei de muncă, dintre care 4 s-au înregistrat pe parcursul anului 2013.

“Cetăţenii români cu domiciliul în România, care lucrează în străinătate, beneficiază de protecţie în condiţiile stabilite de Legea nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi de acordurile, înţelegerile, tratatele sau convenţiile încheiate de Guvernul României, prin autorităţile competente, cu autorităţile publice similare din alte state”,  explică inspectorul şef sucevean.

Butnariu arată că, în acest sens, doar în perioada ianuarie-iunie 2013, inspectorii de muncă din cadrul corpului de control relaţii de muncă au efectuat 8 controale.

În urma constatărilor făcute, s-au dat 2 amenzi, în valoare de 15.000 de lei, pentru remedierea deficienţelor fiind dispuse 5  măsuri.

Romeo Bunariu a ţinut să mai precizeze că, în conformitate cu planul de cooperare operativă pentru combaterea imigraţiei ilegale a străinilor, cât a şi muncii la negru, anul trecut, în colaborare cu Oficiul Român pentru Imigrări, s-au efectuat controale la sediile firmelor în care desfăşoară activităţi cetăţeni străini, în baza unei autorizaţii de muncă .

comments

comments




Leave a Reply

avatar