full screen background image

Liste de aşteptare mai scurte, pentru dispozitive medicale

proteza     Durata de aşteptare pentru acordarea deciziilor de eliberare a dispozitivelor medicale a fost redusă, graţie creşterii mărimii sumelor destinate special acestei activităţi.

Astfel, potrivit dr. Adela Băişanu, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, anul trecut, fondurile alocate pentru suportarea contravalorii dispozitivelor medicale s-au ridicat la 4,27 de milioane de lei, cu 70% mai mari faţă de cele din anul 2012, care nu au depăşit 2,52 de milioane de lei.

“Acest buget suplimentar a permis instituţiei noastre, să elibereze asiguraţilor 6.015  de decizii, comparativ cu 3.846 decizii emise în anul 2012. Decizii au fost emise şi pentru persoanele asigurate aflate pe listele de aşteptare din anii 2010, 2011 şi 2012, precum şi din prima jumătate a anului trecut”, a precizat dr. Adela Băişanu.

Deciziile pe care persoanele asigurate de pe listele de aşteptare le-au primit au vizat procurarea de aparate auditive, orteze (pentru coloana vertebrala, membru superior şi inferior), încălţăminte ortopedică pentru proteze de membru inferior şi superior, cât şi dispozitive de mers, precum fotoliu rulant, cadru special, baston sau cârjă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar