full screen background image

2 persoane urmărite la nivel naţional, încarcerate în arestul IPJ Suceava

arestat     În data de 14 ianuarie, poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi de punere în executare a două mandate emise de instanţele judecătoreşti, pe numele unor persoane condamnate la pedepse privative de libertate, care se sustrăgeau executării pedepselor, fiind urmărite la nivel naţional.

În baza unor date şi informaţii obţinute de poliţişti, mai multe echipe s-au organizat, astfel încât persoanele urmărite să fie identificate şi reţinute şi să se asigure punerea în executare a mandatelor emise de instanţe, încă din anii 2012 şi 2013.

La 17 decembrie 2013, Postul de poliție Straja a primit spre executare mandatul, din data de 16 decembrie 2013, emis de Tribunalul Suceava, privind pe Ioan T., de 23 de ani, din comuna Straja, care a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 30 de zile.

Ieri, în urma măsurilor informativ-operative, s-a reușit identificarea și reținerea tânărului, care a fost încarcerat în Arestul Preventiv al IPJ Suceava.

În baza dispozițiilor I.G.P.R., Ioan T. figura urmărit la nivel naţional.

De asemenea, a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, Dumitru C., de 32 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, împotriva căruia Tribunalul Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, din 12 septembrie 2012, prin care a fost condamnat la 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi deţinere de instrumente de plată electronică falsificate în vederea punerii în circulaţie.

Judecătoria Rădăuţi a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii din 19 septembrie 2012, prin care a fost condamnat 1 an şi o lună închisoare, pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002 – Republicată.

În baza dispozițiilor I.G.P.R., Dumitru C. figura urmărit la nivel naţional.

Ambele persoane posesore de mandat au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar