full screen background image

Recepţie la terminarea lucrărilor a două obiective de investiţii din comuna Volovăţ

cj suceavaMiercuri, 11.12.2013, Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor și Prefectul Judeţului Suceava, Florin Sinescu, au fost invitaţi de către primarul comunei Volovăţ, Vicol Ioan, să participe la recepţia de terminare a lucrărilor a două obiective de investiţii “Modernizare prin betonare a 800 m drum comunal” și “Clădire multifuncţională” cu spaţii pentru dispensar medical.
Cele două obiective de investiţii au fost realizate în întregime cu fonduri din bugetul local.

În cadrul acestui eveniment, Președintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că a remarcat dezvoltarea localităţii Volovăţ din ultimii ani prin construcţia a foarte multe case, astfel încât, se impunea clădirea unui spaţiu destinat serviciilor publice medicale pentru comunitatea de aici.

“Este foarte important să avem aici medici de specialitate, este foarte important să avem servicii medicale într-o clădire modernă cu toate dotările necesare, precum și această completare cu partea de drum comunal este la fel de binevenită. Vreau să vă spun, că în calitatea mea de președinte voi fi întotdeauna lângă dumneavoastră, vom încerca în limita bugetului să asigurăm sumele necesare, astfel încât, proiectele care sunt în continuare în derulare să fie dezvoltate”. a declarat Președintele Consiliului Judeţean Suceava.
Totodată, Cătălin Ioan Nechifor, a apreciat că localitatea Volovăţ este printre puţinele localităţi din judeţul Suceava, poate și din ţară, ce prezintă în zona centrală foarte mult teren care aparţine primăriei. Acest lucru înseamnă că locuitorii comunei Volovăţ ar putea dispune, în scurt timp, de o infrastructură deservită de servicii publice calitative.

“În viitorul apropiat, mergând pe fonduri europene, să discut direct cu domnul primar, cu Consiliul Local, să încercăm să gândim un proiect strategic pentru comunitatea din Volovăţ, la fel cum va fi necesar să vorbim cu toţi primarii din judeţ. Avem la dispoziţie într-adevăr sume de bani importante în 2014, veștile sunt bune, și am discutat săptămâna trecută cu Ministrul Fondurilor Europene. Cred că avem capacitatea să cheltuim acești bani cu cap, cu raţiune, cu inteligenţă, să ne focalizăm pe proiecte cu adevărat importante. Cred că a venit momentul, ca în aceste localităţi care timp de ani mulţi au fost lăsate cumva la marginea orașului sau mai puţin dezvoltate, să ne focalizăm pe ele, pentru că și aici trăiesc oameni care plătesc taxe și impozite și dreptul lor la dezvoltare este egal faţă de toţi cetăţenii din România”. a declarat Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

Prefectul Judeţului Suceava, Florin Sinescu, a apreciat că, în localitatea Volovăţ, autorităţile locale au rezolvat o nevoie cerută de către comunitate prin construcţia celor două obiective de investiţii.

“Este un lucru important că s-a realizat această investiţie într-un timp scurt, la standardele cele mai înalte, prin ceea ce înseamnă această construcţie. Îmi amintesc cu ani în urmă, având o oarecare legătură cu această zonă, de la Rădăuţi până la Volovăţ erau aproximativ 4 km de câmp. Acum vorbim de faptul că localitatea Volovăţ este unită de municipiul Rădăuţi deoarece există dezvoltare.” a declarat Prefectul Judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa deputatului Alexandru Băișanu, a consilierilor judeţeni Grozavu Mihai și Constantin Boliacu, primarilor din localităţile învecinate, precum și locuitori ai comunei Volovăţ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar