full screen background image

Numărul solicitanţilor de ajutoare de încălzire a scăzut cu o treime

bani-romanesti     Numărul sucevenilor care au solicitat sprijin financiar pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece 2013-2014  este mult mai mic decât cel înregistrat în perioada similară anului trecut, a declarat ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

“Faţă de anii trecuţi, numărul de cereri a scăzut destul de mult, chiar cu 1500-2000 de bucăţi”, a spus edilul Lungu,

În iarna trecută, numărul beneficiarilor ajutorului în cauză s-a ridicat la circa 6.000 de familii şi persoane singure, 4.927 de dosare fiind depuse de către de branşaţii la sistemul centralizat de termoficare.

Proprietarii de centrale termice individuale au înaintat 843 de solicitări, iar cei care se încălzesc cu combustibili solizi au venit cu 265 de dosare.

Şeful administraţiei locale pune această diminuare pe seama punerii în gardă, a eventualilor amatori, asupra riscului declaraţiilor false, după verificările din vara acestui an, Curtea de Conturi depistând sute de cazuri de ajutoare primite în mod necuvenit şi impunând returnarea sumelor în cauză.

Totodată, Lungu crede că la scăderea apetitului pentru compensaţii la facturile la căldură a contribuit şi numărul mare de acte doveditoare care trebuie incluse în dosar.

“Această scădere este urmare a apelului făcut de către noi, cât şi a ceea ce au păţit oamenii iarna trecută, când Curtea de Conturi în urma declaraţiilor neclare, a celor necorespunzătoare cu realitatea, a impus imputarea unor sume de bani. În acest an, oamenii au priceput despre ce este vorba, mai ales că legea prevede expres să se facă dovada cu documente de proprietate a imobilelor şi maşinilor”, a reliefat Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar