full screen background image

A obținut reducerea dobânzii pentru un credit după ce s-a plâns la Protecţia Consumatorilor

ghiseu-bancar-500     Un sucevean a obținut reducerea dobânzii după ce s-a adresat Protecţiei Consumatorului, reclamând dobânzile prea mari calculate de bancă pentru un credit de 200.000 de euro. De asemenea, banca a fost amendată cu 5.000 de lei, informează Mediafax.

Bărbatul a contractat de la BCR un credit de 200.000 de euro la sfârșitul lunii noiembrie 2007.  Reclamaţia a fost verificată de un comisar al CJPC Suceava, care a constatat că este întemeiată şi a dispus sancţionarea unităţii bancare cu 5.000 de lei şi recalcularea sumelor conform EURIBOR la şase luni plus 1,5 puncte procentuale.

Comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava, Vasile Latiş, a spus că banca a contestat în instanţă procesul-verbal, iar instanţa a dat dreptate consumatorului, validând procesul-verbal întocmit de comisarul CJPC Suceava prin care s-a stabilit că dobânda trebuie calculată în funcţie de EURIBOR.

După rămânerea definitivă a deciziei instanţei, CJPC Suceava a somat banca să plătească amenda de 5.000 de lei până în data de 16 octombrie 2013, iar până în 21 octombrie să modifice actul adiţional şi să restituie banii încasaţi în plus începând cu noiembrie 2010.

comments

comments




Leave a Reply

avatar