full screen background image

Grevă japoneză în sănătate

medic de familie     Medicii sunt astăzi în grevă japoneză. Nu vor înceta lucrul, dar vor purta banderolă în jurul braţului. Este doar un nou semnal de alarmă. Cadrele medicale sunt decise să paralizeze întreg sistemul sanitar, dacă nu vor primi ceea ce doresc.

Salariile mici sunt principalul motiv pentru care cei în halate albe s-au decis să intre, astăzi, în grevă japoneză. La acesta se mai adaugă condiţiile de muncă dar şi lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

Medici, asistenţi medicali, infirmiere, medici stomatologi, farmacişti, biologi, toţi cei care azi se vor afla la datorie nu vor întrerupe munca, dar vor avea banderola pe mână, simbolul grevei japoneze.

Prin acest gest, sindicaliştii cer, printre altele, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, dar şi mărirea salariilor pentru toţi cei care lucrează în sistemul sanitar, începând cu 1 ianuarie 2014.

Următorul pas în obţinerea revendicărilor va fi făcut pe 2 noiembrie, când este programat un miting la care va participa personalul medical dar şi auxiliar din toată ţara.

Dacă nici atunci nu se va rezolva nimic, cei din sistemul sanitar românesc se pregătesc de grevă generală.

comments

comments
Leave a Reply

avatar