full screen background image

O nouă luare de ostatici în Franța, într-un magazin evreiesc

ost   UPDATE 15:23: Două persoane au fost ucise în cea de-a doua luare de ostatici din Paris.

Autoritățile franceze anunță că o nouă luare de ostatici a avut loc vineri, de această dată într-un magazin alimentar evreiesc de la marginea Parisului.

Suspectul este ucigașul polițistei de joi, el fiind identificat vineri dimineață, informează RTL.

 

12:00 Autoritățile franceze anunță că o nouă luare de ostatici a avut loc vineri, de această dată într-un magazin evreiesc de la marginea Parisului.

Suspectul este ucigașul polițistei, fiind identificat vineri dimineață, informează RTL.

Autorul atacului comis joi în Montrouge şi fraţii Cherif şi Said Kouachi se cunosc şi fac parte toţi trei din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, afirmă Le Point.

Un bărbat suspectat că este autorul atacului armat în care a fost ucisă o poliţistă, joi, în sudul Parisului, a fost identificat.

Doi dintre apropiaţii acestuia au fost arestaţi vineri dimineaţa, realtează AFP.

Pe de altă parte, o sursă din cadrul poliţiei a confirmat că anchetatorii francezi au stabilit o “conexiune” între cei doi fraţi şi autorul atacului de la Montrouge.

Cherif Kouachi a făcut parte din “filiera Buttes-Chaumont”. Sub autoritatea unui “emir”, Farid Benyettou, această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi.

Reţinut chiar înainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

comments

comments