full screen background image

Asociaţiile sucevene de proprietari vor căldură de la 15 octombrie

Termica     Preşedinţii de la majoritatea celor 105 asociaţii de proprietari din municipiul Suceava sunt de acord cu reluarea încălzirii de la 15 octombrie.

De fapt, votul favorabil de astăzi, exprimat în şedinţa lunară cu conducerea Primăriei, este doar simbolic, având în vedere că administratorii judiciari de la Termica – societate aflată în insolvenţă – au decis că nu vor livra agent termic până când nu vor încasa 445 de lei pe gigacalorie.

Populaţia va achita 185 de lei, ca şi până acum, diferenţa urmând să fie suportată de municipalitate.

Administratorul special de la Termica, Ovidiu Dumitrescu, şi-a cerut scuze pentru disconfortul creat cetăţenilor, dar a precizat că unitatea a făcut probe în sistem, fiind încărcate instalaţiile de la jumătate din cele 50 de puncte termice.

Primarul Ion Lungu a solicitat sucevenilor să intensifice plata datoriilor, care acum depăşesc 16 milioane de lei, aceasta fiind principala condiţie pentru a primi căldură în apartamente.

El a caracterizat ca “delicată” situaţia de la Termica, adăugând că, mâine, consilierii locali se vor întruni în şedinţă extraordinară pentru a dezbate majorarea tarifului la gigacalorie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar