full screen background image

La Suceava, câinii comunitari neadoptaţi vor fi eutanasiaţi

cainii-vagabonzi     Conducerea Primăriei sucevene este hotărâtă să intensifice acţiunea de strângere de pe străzi a câinilor comunitari, după ce vor apărea normele metodologice la legea recent promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

La întâlnirea de astăzi cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, primarul Ion Lungu a cerut o “implicare mai activă” din partea cetăţenilor pentru ducerea la bun sfârşit a acţiunii, precizând că “nu mai este cale de întors”.

Lungu: “Aşa cum prevedea legea, ultima etapă, în cazul neadopţiei, este eutanasierea, pentru care vom face un contract cu o firmă specializată. Sigur că nu vom ajunge la eutanasiere fără a parcurge, legal, toate etapele. Ducem câinii în adăpost, îi luăm în evidenţă, aducem la cunoştinţa populaţiei numărul de câini disponibili pentru adopţie, îi ţinem 14 zile, apoi aplicăm legea.”

Primarul Sucevei a adăugat că, peste o săptămână, va fi organizată o nouă întâlnire cu asociaţiile de protecţie a animalelor, pentru a se pune în practică măsuri comune de gestionare a câinilor fără stăpân.

comments

comments




Leave a Reply

avatar