full screen background image

Sucevenii nu vor despăgubiri pentru terenurile solicitate

Ion Lungu     Municipiul Suceava a trimis Prefecturii situaţia centralizată a solicitărilor de constituire sau reconstituire a dreptului de proprietate în baza  Legii nr. 165/2013.

Primarul Ion Lungu, a anunţat că doar pentru 240 de hectare sunt depuse dosare complete, corect fundamentate şi bine întemeiate.

“Vin oameni care susţin, de multe ori, lucruri care nu sunt dovedite, cu solicitări care nu sunt acoperite de acte, fie că discutăm despre moşteniri sau alte asemenea speţe”, a precizat edilul şef.

La Primăria municipiului Suceava au fost înregistrate şi analizate 552 de solicitări de restituire, cererile făcând obiectul dosarelor nesoluţionate prin Legea nr. 18/1991, pentru 140 de hectare; Legea nr. 169/1997-4,4 hectare; Legea nr. 1/2001-1,5 hectare şi Legea nr. 247/2005-93,6 hectare. Conform, şefului administraţiei locale, printre acestea se numără şi circa 100 de hotărâri judecătoreşti definitive şi revocabile.

Lungu trage speranţa ca Agenţia Domeniului Statului să poată pune la dispoziţie unele suprafeţe disponibile pentru restituirea în natură, întrucât, de 10 ani, de când este primar, sucevenii nu vor să audă de despăgubiri, cerând să fie puşi în posesie cu măcar 50% din terenul solicitat.

“Am trimis această situaţie la Prefectură, însă singura noastră soluţie este de a primi nişte terenuri de la ADS, pentru a despăgubi cetăţenii. Aşa cum am mai spus, după terminarea inventarului, surprize nu pot să apară decât pe suprafeţe mici, de câteva hectare, şi acelea răspândite printre blocurile din Suceava”, a explicat Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar