full screen background image

Consolidarea securităţii şi a siguranţei pe Dunăre, discutată la Budapesta

dunarea budapesta     Consolidarea securităţii şi a siguranţei pe Dunăre, precum şi eficientizarea luptei împotriva criminalităţii pe calea fluvială sunt discutate la conferinţa de deschidere a Proiectului ‘Crearea Structurii unui Forum al Dunării’, care are loc în perioada 17-19 septembrie la Budapesta şi Mohacs, informează MAI.

Potrivit sursei citate, proiectul european urmăreşte să pună bazele unei platforme de cooperare transfrontaliere operative între instituţiile responsabile cu aplicarea legii din regiunea Dunării.

“Proiectul, dezvoltat de Ungaria în cadrul Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, are ca principale obiective consolidarea securităţii şi a siguranţei pe Dunăre, respectiv coordonarea şi eficientizarea luptei împotriva crimei organizate şi a criminalităţii pe calea fluvială. În acest sens, proiectul îşi propune înfiinţarea unui centru de coordonare în localitatea Mohacs. Centrul va gestiona acţiuni comune şi de pregătire, va elabora reguli de bază pentru organizarea grupurilor de lucru tehnice şi strategice în domeniile de interes pentru parteneri, respectiv cel al frontierei, evaziunii fiscale, în domeniul vamal, precum şi în cel al managementului situaţiilor de urgenţă”, informează un comunicat al MAI remis luni AGERPRES.

Perioada de implementare a proiectului-pilot este de doi ani, acesta urmând a se derula în mai multe etape care includ organizarea a două conferinţe, două întâlniri ale grupurilor de experţi şi trei operaţiuni comune.

La conferinţa de deschidere a Proiectului DARIF – ‘Crearea Structurii unui Forum al Dunării’ participă secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar