full screen background image

Sucevenii continuă protestele împotriva proiectului Roşia Montană

rosia 4     Sucevenii au ieşit ieri, din nou în stradă, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de intenţia companiei canadiene “Roşia Montană Gold Corporation” de a deschide o exploatare minieră în Ardeal.

Protestatarii s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Suceava, de unde au plecat în marş prin oraş, pe traseul a fost Palatul Administrativ – esplanada din faţa Casei de Cultură – cinema Modern – Catedrala de pe Mărăşeşti – Primăriei – Palatul de Justiţie – Palatul Administrativ.

Sculptorul Mircea Dăneasa le-a spus că Roşia Montană a declanşat conştiinţa naţională, iar toate proiectele similare din lume au adus doar deservicii şi au poluat mediul înconjurător.

În afara scandărilor obişnuite, cei aproximativ 100 de participanţi la miting i-au îndemnat şi pe oamenii care îi priveau să li se alăture şi să nu asiste pasivi la distrugerea mediului din România.

Dăneasa a anunţat şi programul manifestărilor viitoare: “În fiecare duminică, de la ora 17.00, dacă afară nu plouă, îi invităm pe cât mai mulţi suceveni să ni se alăture protestului nostru paşnic”.

rosia 1

 

 

 

 

 

rosia 2

 

 

 

 

 

 

 

rosia 3

 

 

 

 

 

 

 

rosia 5

 

 

 

 

 

 

 

rosia 6

 

 

 

 

 

 

 

rosia 7

 

 

 

 

 

 

 

rosia 8

comments

comments




Leave a Reply

avatar