full screen background image

Disponibilizaţii de la Termica mai au de aşteptat până vor vedea banii cuveniţi

salariati 2     Cei 244 de angajaţi trecuţi în şomaj la Termica nu vor primi plăţile compensatorii prea operativ.

Consiliul Creditorilor – format în principal din Unicom, ACET şi EON – se va reuni pe 18 septembrie, pentru a identifica metodele pentru încasarea datoriilor de la populaţie, Primărie şi alţi debitori.

Consorţiul, instituit de instanţă şi format din 3 firme de insolvenţă, nu a fost acceptat de acest Consiliu, astfel încât se va trece la o nouă depunere de oferte.

Liderul sindical sucevean Iordănel Secrieru a declarat că este sceptic în alocarea banilor de către Guvern şi Primărie.

Secrieru: “Termica a acumulat datorii către salariaţi şi după data declarării insolvenţei, începând de la tichete de masă, la salarii compensatorii pentru salariaţii care au plecat. Sunt două variante: prima, un program de relansare, şi cea de a doua, capitală, lichidarea. Salariaţii disponibilizaţi nu au speranţe apropiate de a-şi primi banii cuveniţi. Există promisiuni la nivelul autorităţilor locale, a Primăriei, că sunt nişte bani care ar trebui să vină în luna septembrie, dar suntem aproape la jumătatea lunii şi încă nu am primit niciun semnal. Trăim într-o nebuloasă. Autorităţile locale spun că nu au bani, că există nişte datorii care nu sunt recunoscute…”

Secrieru a mai precizat că majoritatea celor disponibilizaţi de la Termica urmează să primească 18 salarii compensatorii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar