full screen background image

Proiectul de la Roşia Montană dezbină şi USL Suceava

foto CODRUTA DRAGOESCU     Parlamentarii suceveni din USL se contrazic în legătură cu avizarea proiectului Roşia Montană.

Deputatul liberal, Alexandru Băişanu, a declarat, astăzi, că va vota împotriva exploatării minereurilor preţioase prin cianurare, precizând că proiectul de lege nu trebuia înaintat Parlamentului, ci rezolvat de Guvern.

Băişanu: “Voi vota împotriva proiectului din mai multe motive, dar cel mai important este acela că acest proiect nici măcar nu trebuia să ajungă în Parlament. Relaţia dintre stat şi o societate, oricare ar fi ea, trebuie să fie rezolvată de către Guvern, nu de către Parlament. Consider că s-a aruncat pisica în braţele Parlamentului, pentru că unii din Guvern nu au dorit să-şi asume responsabilitatea în acest sens. ”

În schimb, senatorul PSD, Neculai Bereanu, afirmă că nu este pe deplin hotărât, dar probabil va vota pentru derularea proiectului Roşia Montană.

El a precizat că acest proiect trebuie neapărat dezbătut de Parlament, “din cauza divizării societăţii”.

Bereanu: “Singura soluţie de rezolvare a problemei era dezbaterea în Parlamentul României. Ţinând cont că e nevoie de noi locuri de muncă, le dăm dreptate şi celor de la Roşia Montană, şi celor care cer garanţii pentru protecţia mediului. Nu s-a luat nicio decize politică, în grupul parlamentar al PSD se va vota aşa cum crede fiecare de cuviinţă. Sunt foarte mulţi oameni care îşi doresc un loc de muncă şi ar vrea redeschiderea minelor. De aceea, sunt tentat, în proporţie de 51%, să votez pentru aprobarea proiectului. “

comments

comments




Leave a Reply

avatar