full screen background image

“Caravana Carierei” a poposit azi la Suceava

dumitru costin bns     Blocul Naţional Sindical dezvoltă, în colaborare cu Google, o platformă informatică pentru piaţa muncii destinată tinerilor.

Prezent la Suceava cu prilejul derulării “Caravanei Carierei”, şeful BNS, Dumitru Costin, a precizat că societatea romănească are “slăbiciuni majore” în domeniul acoperirii cererii de locuri de muncă.

El a menţionat că principalele obiective ale campaniei, derulată pe internet, sunt identificarea unor parteneriate în vederea atragerii de finanţare suplimentară pentru şcoală, integrarea şi optimizarea serviciilor sociale locale/naţionale în vederea prevenirii abandonului şcolar şi a numărului de familii în risc de sărăcie, precum şi integrarea tinerilor pe piaţa muncii.

Costin: “”Vom crea o Reţea de Centre Regionale pentru Dezvoltarea Carierei, câte unul pentru fiecare regiune a proiectului, unde se va oferi consiliere suport oferită de personal calificat, prin metode şi instrumente moderne de asigurare a tranziţiei tinerilor abolvenţi de la şcoală la piaţa muncii şi învăţământul superior. Reţeaua se va forma prin implicarea factorilor locali, şi anume AJOFM, autorităţi publice locale, universităţi, ONG-uri, patronate, instituţii de învăţământ preuniversitar, societăţi comerciale, mass media.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar