full screen background image

Ministrul Sănătăţii, despre greva medicilor

medic de familie     Ministrul Sănătăţii crede că protestele medicilor nu sunt motiv de îngrijorare pentru că numărul celor care vor protesta nu este foarte mare. Declaraţia a fost făcută în această dimineaţă la sediul CNAS. Eugen Nicolăescu crede că cel mai devreme rezidenţii vor primi salarii mai mari după 1 noiembrie.

“Dacă adunaţi, în România astăzi sunt 42 de mii de medici înregistraţi. 32 de mii din 42 sunt medici de ambulator şi medici de familie. Încă mai rămân 10 mii de medici care ar trebui să lucreze în spitale şi care, teoretic, ar putea să fie nemulţumiţi pentru salarii şi să-şi ceară drepturi salariale mai multe. Dar din ăştia, avem un calcul, sunt 2000 care lucrează şi în sectorul privat. Cu alte cuvinte, rămân 8000 de medici total nemulţumiţi. O treime trebuie neapărat să se asigure dacă doamne fereşte se ajunge la vreo grevă. Cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere, NU E MOTIV DE ÎNGRIJORARE”, a declarat Eugen Nicolaescu.

Eugen Nicolăescu i-a chemat de-abia sâmbătă la consultări pe medici. Cu doar cinci zile înainte ca aceştia să picheteze în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţte. Asta chiar dacă medicii au anunţat că ies în stradă încă de acum trei luni.

“Cine-şi asumă răspunderea în cazul unor greve generale sau a unor demisii în bloc ale medicilor? Păi îşi asumă răspunderea cei care le fac, din punctul meu de vedere, cât timp refuză dialogul şi refuză să vină să găsim soluţii”, a adăugat Nicolaescu.

Întrebat dacă banii pe care îi au acum la dispoziţie spitalele ajung până la finalul anului, ministrul a spus că managerii trebuie să se descurge cu bugetele actuale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar