full screen background image

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti, la Brodina şi Fălticeni

Marţi dimineaţă, în jurul orei 08.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control, pe raza comunei Brodina, autoturismul condus de un bărbat, din comuna Ulma.

În maşină se mai aflau soția acestuia și o minoră, de 15 ani, din comuna Ulma.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au găsit 399 de pachete cu țigări, ascunse în două bagaje.

Despre acestea, şoferul a precizat că aparțin minorei de 15 ani, pe care a luat-o la ocazie, de pe raza comunei Ulma.

Cu ocazia audierilor, minora a declarat faptul că, luni, a luat țigările de la locuința unei rude, o femeie, de 22 de ani, din comuna Ulma, pentru a le transporte în municipiul Rădăuți.

Polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul femeii de 22 de ani din comuna Ulma, unde au găsit 3 telefoane mobile.

Persoana percheziționată a declarat că nu avea cunoștință de existența unuia dintre acestea.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, fiind ridicate cele 3 telefoane mobile și confiscate pachetele cu țigări, în valoare de circa 4.000 de lei.

•••

La ora 09.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a găsit, într-un magazin din Piața Agroalimentară din localitate, 14 cutii a 100 bucăți de articole pirotehnice și 30 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, fără timbru fiscal

Magazinul este al unui localnic, de 39 de ani, care a declarat că bunurile îi aparțin, dar că nu deține documente de proveniență pentru acestea.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „contrabandă” și „efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”.

Articolele pirotehnice și țigările, în valoare de circa 800 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

comments

comments