full screen background image

Peste 320 de accidente, cu 37 de persoane decedate, în primele 6 luni ale anului

accident     În primul semestru al anului 2013 s-au produs un număr total de 323 de accidente (cu 24 de accidente mai puţine faţă de perioada similară a anului 2012), din care 124 de accidente grave, soldate cu 37 de persoane decedate, 110 persoane rănite grav şi 305 persoane rănite uşor.

Accidentele de circulaţie în care au fost implicaţi bicicliştii, în primul semestru al anului 2013, au fost în număr de 26, cu 27% mai puţin decât perioada similară a anului trecut.

Toate cele 26 de accidente rutiere în care au fost implicaţi biciclişti, au fost produse din vina bicicliştilor.

Majoritatea accidentelor au avut loc în localităţi – 23 de accidente şi numai 3 accidente au fost în afara localităţilor. 75% din accidentele rutiere au avut loc în mediul rural.

Distribuţia evenimentelor cu biciclişti în funcţie de zilele săptămânii, arată că duminică (19%) şi luni (19%) şi au loc cele mai multe accidente de acest gen.

Urmare a accidentelor cu implicarea bicicliştilor au rezultat 17 persoane rănite uşor, 7 persoane rănite grav şi două persoane decedate.

De asemenea, în cursul lunilor iulie şi august s-au înregistrat frecvent evenimente rutiere cu implicarea bicicliştilor.

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere grave, poliţiştii reamintesc următoarele:

– pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani;

– se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante;

– bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante;

– bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar