full screen background image

Cinci persoane înecate în ultimele zile, în judeţul Suceava

scaldat     Ieri, scafandrii Detaşamentului de pompieri Suceava au recuperat trupurile a doi tineri, N.I. (20 de ani) şi I.N.A. (19 ani), care s-au înecat în apele râului Suceava, pe raza localităţii Mihoveni.

Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, numărul persoanelor care îşi petrec timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălţilor şi lacurilor, este în continuă creştere.

Deoarece, în mai puţin de o săptămână, judeţul Suceava s-a confruntat cu cinci cazuri de înec, pompierii readuc la cunoştinţa populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate.

Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare.

Evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere.

Într-un râu puteţi nimeri în curenţi repezi de apă, cu vârtejuri, albia poate fi nămoloasă, cu plante sau pietre.

De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a scândurilor.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă.

Să nu-i lase nicio clipă singuri.

Nu în ultimul rând, este recomandat să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente.

Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent.

În acest sens, pompirii recomandă consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul “Pericol de înec” de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar