full screen background image

Consiliul de Administraţie de la Termica a lăsat disponibilizaţii fără plăţi compensatorii

Termica     Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost consultat în momentul în care factorii responsabilii de la Termica au decis ca suma de 6,5 de milioane de lei, transferată de Primărie, pentru onorarea salariilor compensatorii ale concediaţilor colectiv, să fie alocată pentru achiziţionarea de certificate CO2, Lungu accentuând că “în veci” nu ar fi fost de acord cu  respectiva tranzacţie.

Primarul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de această decizie, sugerând că de vină ar fi Consiliul de Administraţie, care, la această dată, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, nu mai există, la fel ca şi Adunarea Generală a Acţionarilor, din care făceau parte, ca reprezentaţi ai autorităţii locale, mai mulţi consilieri locali.

Şeful executivului sucevean spune că este adevărat că, nestingerea cu certificate CO2 a obligaţiilor privind emisiile de poluatorii, ar fi dus la calcularea de penalităţi, însă Consiliul de Administraţie, condus de Dragoş Danubinu, inginer principal la Transelectrica SA, nu a luat în calcul că “sancţiunea” nu se aplică în perioada derulării procedurii de insolvenţă.

“Nu am fost consultat, despre acest aspect aflând, în mod întâmplător, în biroul domnului prefect. Ulterior, directorul Dumitrescu a spus că va pune banii la loc, după ce va face încasările din energia termică furnizată populaţiei, iar banii vor fi acordaţi salariaţilor. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că s-a declanşat insolvenţa. Am făcut un efort extraordinar, m-am ţinut de cuvânt, iar dacă nu intervenea problema cu certificatele CO2, disponibilizaţii îşi luau drepturile în proporţie de 100%”, a spus şeful municipalităţii.

Lungu precizează că o asemenea sumă nu va mai putea fi adunată, cei 6,5 milioane de lei provenind din încasările din taxele şi impozite locale, plătite, cu bonificaţie de 10%, în primul trimestru al anului, de către contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar