full screen background image

Furturi de cablu de la 27 de gigacalorimetre, cu un prejudiciu de 10.000 de lei

Nicolae Frunzaru     Hoţii din municipiul Suceava au intrat în 27 de subsoluri si cămine special amenajate, de unde au furat cablurile electrice de la instalaţiile de măsurare a consumului de energie termică, anunţă Nicu Frunzaru, directorul de termoficare al societăţii comerciale Termica Suceava.

Frunzaru susţine că  a fost sesizat chiar de către şefii asociaţiilor de proprietari, care, de altfel, au oferit Poliţiei şi semnalmentele persoanelor care ar fi sustras conductorii în cauză.

Responsabilul firmei de termoficare în sistem centralizat evidenţiază că, pe lângă prejudiciul efectiv, fenomenul este de natură să îngreuneze stabilirea consumului  de agent termic al proprietarilor de apartamente din blocurile afectate.

“Este vorba despre intervenţii neautorizate, de furturi de cabluri de la contoarele de energie electrică. Poliţia a fost sesizată în 27 de cazuri, în care, efectiv, au fost distruse cablurile de transmitere a datelor către contor. Acest lucru aduce prejudiciu important, implicit la facturarea şi stabilirea consumului în respectivele locuri”, a precizat Frunzaru, menţionând că, la 100 de metri de conductor, paguba este de 10.000 de lei.

Directorul de termoficare al Termica spune că, de o săptămână fenomenul a încetat, însă a cerut ca, până la finele lui august, când va înceta revizia generală a sistemului, diriguitorii de asociaţii să nu-şi diminueze vigilenţa. „

“efurnizarea utilităţilor duce la stoparea funcţionării acestor contoare, o intervenţie neautorizată în această zonă fiind greu sesizabilă”, a precizat  Frunzaru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar