full screen background image

Primăria Suceava, înecată în datorii

Ion Lungu     Volumul intrărilor la bugetul local al municipiului Suceava a cunoscut un regres în primul semestru al anului 2013, susţine primarul Ion Lungu.

“Ne-am fi dorit şi noi o execuţie mai bună. Însă, lucrurile nu merg foarte bine din punct de vedere al încasărilor, atât de la populaţie, cât şi de la agenţii economici”, arată edilul şef.

Gradul de încasare a veniturilor bugetului local a fost, în prima jumătate din acest an, de 65,26%, dintre care 69,75% la secţiunea de funcţionare şi 48,73%, la cea de dezvoltare, proporţia fiind respectată, în linii mari, şi în ceea ce priveşte partea de cheltuieli.

Lungu arată că, în acest din urmă caz, ponderea cea mai mare, 38,73% din buget, revine alocaţiilor pentru învăţământ; 15,56%-combustibililor(cu 30 de milioane de lei pentru Termica), pe ultimul loc situându-se capitolul transporturi, cu 13,62 din total. Primăria municipiului Suceava are datorii de 16,33 de milioane de lei, şeful executivului opinând că acestea pot fi stinse până la sfârşitul anului, din “viitoarele încasări ale municipalităţii”.

“Sunt datorii normale, dacă putem spune aşa, acestea păstrându-se la acelaşi nivel de 5-6 ani încoace”, crede Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar