full screen background image

Amenzi de 6.000 de lei pentru şcoli de conducere auto

Romeo Butnariu seful ITM Suceava     În perioada 4 – 30 iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat Campania la nivel naţional privind respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă în cadrul şcolilor de conducere pentru profesorii de legislaţie auto şi instructorii auto.

Obiectivele campaniei au fost:

–  Identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul şcolilor de conducere, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

– Determinarea angajatorilor de a respecta prevederile Legii nr.53/2003–Codul Muncii, republicată, modificată şi completată, ale H.G. nr. 500/2011, cu modificările şi completările ulterioare şi ale legilor speciale în domeniul şcolilor de conducere privind timpul de muncă şi de odihnă;

– Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

– Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul şcolilor de conducere, a prevederilor legale privind timpul de muncă şi de odină.

Acţiunea a vizat angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul şcolilor de conducere.

Inspectorul şef al ITM Suceava, Romeo Bitnariu, ne informează că lucrătorii instituţiei pe care o conduce au efectuat un număr de 19 controale.

În urma controalelor efectuate, s-au aplicat un număr de 10 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 6.000 de lei.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor art. 260 alin. 1 lit. i şi lit. j din Legea 53/2003, republicată, Codul Muncii, modificată şi completată.

Deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal şi nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar