full screen background image

Medicii recomandă atenţie mare la plimbările prin soare

caldura2-sxc     Direcţia de Sănătate Publică Suceava a activat planul de măsuri pentru caniculă, la cererea expresă a Ministerului Sănătăţii.

Demersurile vizează scăderea riscurilor medicale cauzate de această perioadă cu temperaturi atmosferice ridicate prin amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

Primăriile au obligaţia să sprijine aceste acţiuni, iar farmaciile şi centrele comerciale pot amenaja şi marcate spaţii cu aer condiţionat unde se poate distribui apă populaţiei.

De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă este în stare de alertă în aceste zile, în zonele cu solicitări în creştere fiind suplimentat numărul maşinilor.

Direcţia de Sănătate Publică verifică şi condiţiile de asigurare a asistenţei în unităţile sanitare – existenţa stocurilor de medicamente de urgenţă, funcţionarea generatoarelor de rezervă şi asigurarea  rezervelor de apă proprii.

Sucevenii sunt avertizaţi să limiteze deplasările între orele 11 şi 17, să se hidrateze corespunzător şi să folosească ţinute adecvate, cu pălării de soare şi haine lejere şi ample în culori deschise.

comments

comments




Leave a Reply

avatar