full screen background image

Împuşcat în piept de un grup care vâna câini

vanator     I.P.J. Suceava a fost sesizat despre faptul că pe izlazul “Bidireasa”, situat în satul Slatina, Z. Vasile, de 25 de ani, localnic a fost rănit de o alică, trasă de un vânător.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că, la 30 iunie, în jurul orei 11.00, în cadrul şedinţei de vânătoare organizate în baza autorizaţiei de vânătoare colective, eliberată de A.V.P.S. “Pârâul Negru”, cu sediul în oraşul Gura Humorului, pentru combaterea dăunătorilor (vulpi, câini şi pisici hoinare), C. Gheorghe, de 52 de ani, din municipiul Suceava, P. Nicolai, de 51 de ani, din oraşul Gura Humorului, şi I. Petru, de 36 de ani, din comuna Hîrtop, vânători în cadrul asociaţiei, au executat un număr de şapte focuri de armă în direcţia unui grup de 10 – 12 câini, în urma cărora a rezultat împuşcarea a 4 dintre aceştia.

Respectivii câini fugăreau un mistreţ (femelă), cu pui, descoperindu-se doi dintre aceştia ucişi.

Z. Vasile, a declarat că, aflându-se în zonă, o alică l-a rânit în zona pieptului, pentru care a necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Falticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul “plagă contuză semitorace stâng, prin împuşcătură cu alică”, fără a i se pune viaţa în pericol şi fără a rămâne internat la unitatea spitalicească menţionată.

Cu privire la câinii împuşcaţi, Z. Vasile a declarat că aceştia erau destinaţi pazei stânei organizate în apropierea fondului de vânătoare.

În urma audierii părţilor, reiese faptul că respectivii câini nu purtau jujeu şi, de asemenea, erau pe fondul de vânătoare în zonă împădurită.

Cele 3 arme au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept, distrugere şi vătămare corporală din culpă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar