full screen background image

ACET Suceava riscă blocajul financiar

Groza     În situaţia în care nu încasează facturile contravaloarea serviciilor furnizate şi nu îşi onorează datoriile către E.on Electrica şi Compania Naţională Apele Române, societatea de utilităţi comunale ACET Suceava riscă blocajul, a declarat, ieri, directorul general Ştefan Groza.

„Începând de luna aceasta, dacă nu se fac plăţile conform graficului convenit în luna octombrie, ACET se blochează. Avem deja 2 milioane de lei, facturi restante din luna martie, la E.on şi Apele Române. Aşa cum am mai spus, dacă o lună nu ţinem pasul, se declanşează tăvălugul. La restanţele amintite am primit facturile pe luna aprilie, iar după data de 25 mai încep scadenţele. Deocamdată suntem încă în termenul de 45 de zile în care se calculează majorări, dar nu suntem ameninţaţi cu debranşarea”, spune directorul general al ACET.
Groza a precizat că îşi pune mari speranţe în creditul de trezorerie, în valoare de 12 milioane de lei, pe care Primăria municipiului Suceava intenţionează să-l contracteze pentru stingerea arieratelor, astăzi, edilul şef Ion Lungu urmând a face, în acest sens, demersuri la Ministerul Finanţelor.

Pentru apa rece consumată, Termica plăteşte către ACET abia factura din luna decembrie 2011, operatorul de alimentare cu apă, canalizare şi tratare-epurare având de încasat de la scietatea de termoficare 11,2 milioane de lei. În ceea ce priveşte consumatorii casnici, Ştefan Groza, arată că aceştia achită factura din urmă cu 2 luni. ACET are grafice de eşalonare a plăţilor cu 16 asociaţii de proprietari, 5 dintre acestea nerespectându-le. „De săptămâna viitoare, vom reanaliza aceste grafice,  iar acolo unde nu sunt respectate, vom trece, din nou, la măsurile de sistare a furnizării apei la scările care înregistrează restanţele cele mai mari”, a explicat directorul general al ACET, Ştefan Groza.

comments

comments




Leave a Reply

avatar