full screen background image

Întâi datoriile, apoi investiţiile

reparatii scoli     Şcolile sucevene nu vor mai putea face investiţii noi pînă cînd nu achita datoriile şi vor finaliza proiectele începute.

Aceasta este concluzia începerii acţiunii de audit financiar de astăzi de la sediul Primăriei, la care au participat directorii şi contabilii unităţilor de învăţământ şi reprezentanţii Curţii de Conturi.

Şefa instituţiei, Camelia Obreja, a cerut asigurarea unei permanenţe în activitate pe perioada concediilor, clarificarea cheltuielilor materiale şi de personal şi păstrarea contabilităţii pe suport magnetic.

Ea a precizat că o atenţie deosebită va fi acordată recuperării accizelor şi evidenţei investiţiilor din 1999 până în prezent, pentru a fi depistate eventualele modificări: “Vreau să vă gândiţi la un calendar al acţiunii, ca să primim situaţiile la timp. Când voi încheia acţiunea de audit, nu voi mai accepta să spuneţi că nu s-a putut trimite totul la timp. Noi ne dorim să nu fie probleme şi să acordăm certificatele de conformitate.”

Prezent la întâlnirea de astăzi, primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut directorilor şi contabililor unităţilor de învăţământ să dea dovadă de maximă responsabilitate în cheltuirea banilor şi în întocmirea situaţiilor financiar contabile: “Se apropie perioada de vară, sunt presiuni pentru lucrări de investiţii, de reparaţii, dar trebuie să respectăm Legea finanţelor aşa cum este ea astăzi – în primul rând trebuie achitate arieratele, plăţile restante, în al doilea rând să finalizăm investiţiile începute, şi abia în al treilea rând să începem investiţii noi.”

Auditul financiar de la şcolile sucevene se va derula până la sfîrşitul lunii iunie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar