full screen background image

Guvernul vrea să taie pensiile nesimţite

guvernul romaniei     Judecătorii penali ar putea rămâne fără pensii. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, vrea să facă o lege pentru ca magistraţii condamnaţi să nu mai primească salariile şi pensiile în închisoare.

Judecătorul Florin Costiniu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în dosarul lui Cătălin Voicu, încasează lunar o pensie de 16.000 de lei. Cazul lui şi ale altor magistraţi au stârnit multe dezbateri. Astfel că Ministerul Justiţiei are în vedere o iniţiativă legislativă privind reglementarea situaţiei juridice a pensiilor speciale acordate magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie sau pentru alte infracţiuni grave. Iniţiativa urmează să fie promovată după realizarea analizelor şi consultărilor cu factorii implicaţi şi a fazei de dezbatere publică, conform prevederilor legale în vigoare”, a anunţat Ministerul Justiţiei, pentru evz.ro.

Şi mai sunt şi alte exemple. Ioan Berghezan, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost condamnat definitiv, în 2012, la patru ani de închisoare cu executare de Curtea Supremă de Justiţie. El a fost acuzat că a pretins şi primit, de la denunţător, 40.000 euro pentru a-i permite să părăsească ţara. Din declaraţia de avere a soţiei sale reiese că, în 2012, a încasat o pensie specială de 132.000 de lei.

Georgeta Buliga, fostă judecătoare la Iaşi, prinsă cu mita şi condamnată definitiv la 4 ani şi jumătate, are un venit de 11.700 de lei pe lună. A făcut cerere de pensionare din arestul Poliţiei şi s-a arătat nemulţumită de cuantum, făcând cerere de recalculare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar