full screen background image

Poliţia Română, invitată la Bruxelles

POlitia     România, prin Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei, a fost invitată la începutul lunii iunie la Bruxelles pentru a participa la un grup de lucru care elaborează un manual de evaluare a programelor de prevenire la nivel european, a precizat luni, pentru AGERPRES, Helen Şipoş, din cadrul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii al Poliţiei Române.

Ea a spus că un poliţist de prevenire va merge la Bruxelles ca urmare a faptului că Uniunea Europeană a apreciat proiectul angajaţilor de la prevenire din Poliţia Capitalei, “Sfaturi mari pentru cei mici” care, anul trecut, a fost la un pas de a câştiga premiul european anual pentru prevenirea criminalităţii (ECPA).

Proiectul “Sfaturi mari pentru cei mici” a început în anul 2007, desfăşurându-se şi în prezent prin Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din DGPMB.

“Proiectul a fost evaluat anual şi la solicitarea publicului ţintă s-a hotărât continuarea celui mai longeviv proiect din România. El se adresează copiilor din Bucureşti, de la cei grădiniţă până la cei de liceu. Presupune crearea în fiecare an a unor materiale şi activităţi interactive: cărţi de colorat, de citit, filmuleţe, organizarea de concursuri artistice cu tematici non-violente. Toate aceste activităţi presupun implicarea copiilor dar şi a părinţilor, profesorilor şi poliţiştilor de prevenire”, a spus comisar şef Helen Şipoş.

Premiul european anual pentru prevenirea criminalităţii (ECPA) este discutat şi în cadrul Conferinţei anuale de bune practici prin intermediul Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN – European Union Crime Prevention Network) din care România face parte începând cu anul 2007, fiind reprezentantă de comisarul şef de poliţie Helen Şipoş din cadrul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

“România a desfăşurat un număr mare de activităţi – proiecte şi campanii – în domeniul prevenirii criminalităţii şi victimizării cetăţenilor în diferitele tipuri de infracţiuni. Acestea se regăsesc pe site-ul Reţelei www.eucpn.org la secţiunile good practice, library, ECPA şi Good Practice Conference”, a afirmat Helen Şipoş.

comments

comments




Leave a Reply

avatar