full screen background image

A doua sesiune a simulării examenului de bacalaureat

bac 2    Peste 7.000 de liceeni de clasa a XII-a din judeţul Suceava au început de astăzi, cea de-a doua sesiune a simulării examenului de bacalaureat. Testările au loc în condiţii identice celor de la bac, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), scopul acestui demers este monitorizarea stadiului de pregătire al elevilor, analiza rezultatelor, stabilirea măsurilor de remediere şi, în final, creşterea promovabilităţii la examenul maturităţii, în 2013.

Cea de-a doua sesiune a simulărilor debutează cu evaluarea la Limba şi Literatura Română, urmând ca în zilele de 15 mai şi 17 mai, elevii să susţină testarea la disciplinele Matematică sau Istorie şi materia la alegere în funcţie de specializarea elevilor. Examenele încep la ora 9.00, elevii având la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele.

La finalul evaluărilor, fiecare unitate şcolară va realiza statistici ale rezultatelor obţinute, acestea urmând a fi analizate în cadrul Consiliilor profesorale din şcoli şi fi prezentate părinţilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar