full screen background image

Procurorii cer condamnare cu executare în dosarul Zambaccian

Adrian Năstase     Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) reia luni judecarea recursului declarat în dosarul Zambaccian, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat în martie 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare, dar procurorii cer o sentinţă cu executare. Astăzi Adrian Năstase va da ochii cu judecatorii pentru prima dată de când a fost eliberat.

În jurul orei 8.45, fostul premier Adrian Năstase a ajuns la sediul ICCJ. “Sunt absolut convins că şi în acest dosar, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul dosarului în care am fost achitat, probele care au fost evidente şi la instanţa de fond vor prevala şi în aceste condiţii, în recurs, achitarea va fi reconfirmată. Dosarul Zambaccian este un dosar în care au fost unite nenumărate resturi de dosare. Şi de aceea au fost multe chestiuni de clarificat. Ele au fost clarificate pe fond şi că lucrurile acestea vor rămâne în acest fel”, a declarat Adrian Năstase la intrarea în sediul ICCJ.

Întrebat dacă se teme că se va întoarce după gratii, Năstase a răspuns că “este bine să aşteptăm decizia instanţei”.

Adrian Năstase a venit însoţit de soţia lui, Dana Năstase, şi de fiul lui cel mare, Andrei.

Acesta este al doilea termen al procesului, după ce instanţa supremă a amânat dosarul pe 8 aprilie, deoarece Adrian şi Dana Năstase nu îşi angajaseră un avocat, potrivit Agerpres.

În martie 2012, un complet de trei judecători de la curtea supremă l-a condamnat pe Adrian Năstase la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi l-a achitat pentru infracţiunea de luare de mită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar