full screen background image

IPJ Suceava premiază oameni de onoare

IPJ Suceava     Apropierea Paştelui  aduce în familii spiritul sărbătorii dar şi liniştea ce ne permite să evaluăm mai corect valorile şi să apreciem pe cei care au contribuit prin activitatea lor la crearea unui climat de normalitatea socială.

În preajma sărbătorilor, conducerea IPJ Suceava a premiat doi oameni care prin gesturile şi acţiunile lor îşi merită locul de cinste în comunitatea suceveană.

Prima persoană este o doamnă din municipiul Suceava care a dat dovadă de spirit civic şi a apelat fără ezitare SNAU 112, sesizând faptul că o persoană încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism, parcat pe o stradă din cartierul Burdujeni. Deşi era o oră târzie şi familia femeii nu deţine un autoturism, aceasta a considerat necesar să sesizeze prezenţa şi gesturile nejustificate ale unei persoane în zonă, conştientizând faptul că, într-o altă situaţie, ea sau un membru al familiei s-ar putea afla într-o situaţie de risc victimal.
Urmare a sesizării la faţa locului s-a deplasat o patrulă care a sesizat că în apropierea unui autoturism proprietatea lui  C.Vasile, de  33 ani, din municipiul Suceava, se află o persoană de sex masculin, care la apariţia echipajului de poliţie a fugit de la locul faptei.
Fiind examinat sumar autoturismul, s-a constatat că de la fiecare roată a autoturismului lipseau câte patru prezoane, roţile fiind ţinute de un singur prezon.
Ulterior, în urma activităţilor investigative desfăşurate şi a datelor oferite de cea care a sesizat infracţiunea, a fost identificat suspectul de comiterea tentativei de furt precum şi a altor furturi cu mod de operare asemănător, respectiv T.Nicuşor, de 21 ani,  din comuna Răchiţi, judeţul  Botoşani.

În cel de-al doilea caz aflat în atenţia conducerii IPJ Suceava, poliţiştii au marcat memoria unui coleg care s-a dedicat muncii de poliţie, o muncă nobilă ce implică şi un consum fizic şi emoţional deosebit.
În data de 30 aprilie 2013, şeful IPJ Suceava a oferit soţiei şi celor doi copii minori ai celui care a fost colegul nostru – inspector de poliţie Sofian Mihai, diplome de onoare, cadouri, rechizite şi articole sportive. Toate, împreună cu un cuvânt de încurajare şi un îndemn de a păstra vie memoria unui om care, în data de 17 decembrie 2013 a decedat în timpul serviciului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar