full screen background image

Fondurile europene pentru dezvoltare, cheltuite cu mare greutate

Uniunea Europeană     Uniunea Europeană îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă. 1,8 milioane de euro alocate judeţului Suceava pentru dezvoltare stau necheltuite din cauză că bugetul a fost votat cu mare întîrziere, deabia la sfârşitul lunii martie.

Respectiva sumă reprezintă excedentul provenit din fonduri externe nerambursabile şi din subvenţii de la bugetul de stat pentru susţinerea derulării proiectelor post-aderare.

În primul trimestru, cele mai reduse plăţi, în valoare de 374.000 de lei, au fost făcute în domeniul “Protecţiei Mediului” – numai 2 % din previziuni –, motivaţia conducerii Consiliului Judeţean fiind ritmul scăzut de execuţie la proiectul “Managementul Integrat al Deşeurilor”.

Capitolul “Cultură” a beneficiat, în aceeaşi perioadă, de 59 % din estimări, sectorul de “Ordine Publică” de 18 %, iar “Sănătatea” de 21 de procente.

Un alt proiect important al Fondului European de Dezvoltare Regională, cel de la Spitalul Judeţean, a fost întrerupt în primele 3 luni ale anului, conducerea judeţului exprimându-şi speranţa că alocările vor fi reluate luna viitoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar