full screen background image

Primăriile sunt luate la întrebări pe tema avalanşei de facturi pentru investiţii neclare

nechifor+sinescuPe lîngă arierate, Primăriile sucevene mai au o problemă financiară – facturile neînregistrate în contabilitate, unele dintre ele vechi şi de 4 ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean CĂTĂLIN NECHIFOR a precizat astăzi că vor urma verificări pentru a se stabili dacă obiectivele de investiţii „chiar au fost realizate” deoarece are sentimentul că în unele localităţi „lucrurile sunt neclare”.

El a evitat să nominalizeze Primăriile şi agenţii economici vizaţi, precizînd că mai multe amănunte va prezenta în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean din 6 martie.

„E de neînţeles de ce în cazul cîtorva localităţi tot apar facturi, iar de regulă firma este aceeaşi. E suspect. Trebuie să găsim o formulă prin care cineva să îşi asume legalitatea acelor facturi şi să demonstreze că s-au efectuat acele lucrări. Noi nu putem să fim în siutaţia de a plăti nişte lucrări despre care nu ştim dacă s-au făcut, la ce preţuri sau condiţii”, a declarat Nechifor.

Şeful Consiliului Judeţean nu a exclus varianta implicării Corpului de Control a primului ministru „în cazul în care situaţia o va impune”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar