full screen background image

Carne de cal descoperită în şapte restaurante şi fast-food-uri din Bucureşti; la Suceava nu există nereguli

 

carneCarnea a fost descoperită zilele trecute într-un depozit de lângă Bucureşti şi a ajuns în şapte restaurante şi fast-food-uri din Bucureşti, transmit reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare.
Potrivit acestora, în buletinul de analiză reieşea că nu era carnea indicată pe etichetă şi anume antricot de vită.

„Cantităţile erau mici, în jur de 3-5 kilograme la fiecare unitate”, a spus Mihai Ţurcanu.

Întrebat dacă e o problemă de etichetare, preşedintele ANSVSA a spus că este una de falsificare. Autorităţile suspectează că activitatea ţine de un grup infracţional. Verificări se fac şi la Alba Iulia, de unde provine carnea.

La Suceava, s-au efectuat verificări însă nu s-a depistat nimic.

La noi totul  e în regulă nu s-au găsit probleme în teritoriu . Avem doar un singur abator de sacrificare cabaline. La noi în restaurante nu se consumă carne de cal. De cum avem o sesizare şi oricum facem controale o dată la două luni şi vizităm restaurantele şi pensiunile şi toată alimentaţia publică. Vă daţi seama că pot să fie şi scăpări, sunt oameni care pot ascunde foarte bine lucrurile acestea. Nu putem să îi controlăm în permanţă pe oameni, ei trebuie să fie serioşi, cum îi prindem le suspendăm activitatea “, a declarat directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi, pentru VIVA FM.

comments

comments




Leave a Reply

avatar