full screen background image

70 de Primării sunt în imposibilitatea să achite ratele şi dobânzile la proiectul Utilităţi şi mediu la standarde europene

catalin_nechifor70 de Primării sunt în imposibilitatea să achite ratele şi dobânzile la proiectul Utilităţi şi mediu la standarde europene – este vorba despre programul de alimentare cu gaz metan în valoare de 86 de milioane de euro finanţat iniţial de Deutche Bank şi apoi cesionat către Erste Bank.
Ratele şi dobânzile aferente trebuie plătite până în anul 2030, mai rămânând de achitat 75 de milioane de euro.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor declară că problemele cele mai mari se înregistrează în localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Siret, precizând că fără ajutor guvernamental nu se întrevăd soluţii.
Dacă nu o să fie o soluţie favorabilă, în momentul de faţă nu ştiu ce soluţie avem la nivel local . Cel mai grav lucru în momentul de faţă este că nu se poate asigura funcţionarea societăţii Bucovina Ecoterm Gaz . Au fost acele subiecte mai sensibile la Finaţe, acel proces cu TVA-ul. măcar să reuşim să aducem gazul în Vatra Dornei şi să găsim soluţii să funcţioneze centrala pe gaz. La Câmpulung situaţia este mai dificilă, nu avem reţelele bine puse la punct şi nici la Gura Humorului”, a declarat Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
Proiectul Utilităţi şi Mediu la standarde europene prevede introducerea a 230 de kilometri de reţele de gaz metan, dintre care 100 au fost predate gratuit către Transgaz Mediaş cu obligaţia de continuare a investiţiei.
Cătălin Nechifor a precizat că această companie “va trebui să-şi respecte contractul”, în caz contrar urmând „să fie găsită o metodă pentru ca acest lucru să se întîmple”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar