full screen background image

Fără cărbune şi cu datorii nerecuperate, Primăria şi Termica îşi doresc o toamnă cît mai lungă

Conducerea Primariei sucevene îşi doreşte ca vremea bună să ţină cît mai mult, pentru a face economii la termoficare.

Potrivit legii, dacă în 3 zile consecutive temperaturile atmosferice sunt mai mici de 10 grade celsius, Termica are obligaţia să furnizeze căldură abonaţilor.

Edilul şef Ion Lungu spune că că mulţi suceveni nu sunt de acord să primească de pe acum caldură pentru că acumulează cheltuieli.

“Vom avea o discuţie cu Term ica şi asociaţiile de proprietari. Din punctul meu de vedere, ar trebui să o întindem cît mai mult pentru că dacă dăm căldură şi oamenii trebuie să o plătească. Populaţia nu are putere de plată. Nici nu putem ţine oamenii în frig. Vom da căldură iar cei care nu vor dori să se încălzească, pot să oprească căldura pe casa scării, iar cei care au repartitoare, de la calorifer”, a declarat Lungu.

Ion Lungu a mai adăugat că huila pe care o are în depozite Termica nu ajunge decît pentru o lună, adăugînd că, pentru trecerea iernii, este obligatorie acceptarea unui împrumut bancar de 15 milioane de lei, refuzat pîna acum de mai multe bănci.

De asemenea, populaţia a fost solicitată în repetate rînduri să-şi achite măcar o parte a datoriilor, care acum se ridică la 18 milioane de lei.

comments

comments